Monikin

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Henna

Dočasné tetovanie+real fotky mojho tetovania hennou :)
Dočasné tetovanie

Citujem z http://www.casopiszdravie.sk/indexPure.cfm?module=articles&page=ArticlePrint&ArticleID=1340

"Neaplikuje sa tak hlboko do pokožky ako trvalé a používajú sa iné farby. Často sa označuje aj ako päťročné, hoci sa čas, ktorý vydrží, nedá presne určiť. Je to veľmi individuálne. Závisí to nielen od typu pokožky, ale aj od toho, ako často sa napríklad opaľujeme. Nevýhodou dočasného tetovania je, že nemizne naraz, ale postupne – stráca sa aj niekoľko rokov. Ak si však obrázok obľúbime, môžeme si ho dať pretetovať na trvalý. Jednoduché, dočasné a zároveň atraktívne je zdobenie tela hennou. O jej znovuobjavenie sa postarala najmä Madonna, ktorú pri prezentácii albumu Ray of Light preslávili pomaľované ruky. Na rozdiel od trvalého a dočasného tetovania môžeme vzory a ornamenty meniť oveľa častejšie a obrázok si dáme urobiť na konkrétnu príležitosť – večierok, ples či diskotéku. Ak zveríme kreslenie do rúk odborníka, vydrží nám v priemere dva až tri týždne. Henna je prijateľnejšia aj pre rodičov tetovaniachtivých tínedžerov."

No v mojom prípade sa nedá nazvať žeby moji rodičia boli nadšený... ale hm je to pekné no a určite by neboli nadšení keby som doniesla domov trvalé tetovanie... a nejako ani nechcem, lebo chcela by som v budúcnosti dávať aj krv ale keď máte tetovanie, thak nemožte dávať krv, taktiež pri peercingu (neviem jak sa to presne píše), no a aj thak by ma to tetovanie abo peercing po pár rokoch omrzelo... ach jaj no čo aj tá to tetovanie hennou poteší :o)) aje pekné... mám ho na ruke :D....

Moja ručička :) no a ďalšie foto :)

no a tieto obr. sú z netu, aké môže vyzerať tetovanie hennou :o)

to je s tým prípravkom, ktorý vám zaschne a potom sa olúpi a zostane také niečo čo mám ja na tých hore obrázkoch :)

A môže to byť v rôznych farbách :)

A nožičky :)

No veľmi pekné nie? :)





PS: keď Vám to aplikujú a začne to tvrdnúť thak to táááák štekli, by ste sa čudovali :D
PSS: ešte dotail: henna pre mňa slúži aj ako výhovorka... nemusím umývať riady :D:D... a kúpem sa so sáčkom :D:D

Gothic | stály odkaz

Komentáre

  1. xixi
    Husté, hm to na nohách je najkrajšie
    publikované: 05.06.2007 17:51:55 | autor: Monik666 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    TIE NOZKY SU FAKTICKY MNAM MNAM... MAM TRVALE TETOVANIA A VERU NASI BOLI Z TOHO NA PRASKY... MIHIHI... ESTE STALE SA MAMA NIEKEDY KUKNE UTRAPENE ZAVRTI HLAVOU... AKOZE - CO LEN Z TEBA BUDE!!! A TO SOM UZ VYDATA!
    publikované: 05.06.2007 20:23:44 | autor: 2MAUS2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. zdravicko
    ja sa len chcem opytak kde ti to tetovali ci v studiu alebo v kozmetickom salone... a co nieco take stoji... dakujem papaaaaaa
    publikované: 28.06.2007 20:27:00 | autor: zabula (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Heh
    no thak mozes si to dat spravit aj v tetovacom studiu, len musis si dat vybrat ihlu, a mas to par mesacne tetovanie, ja som si to robila na jednej akci, kde som aj platila, a myslim si ze urcite sa plati vsade vsak vsetko cosi stoji :)
    publikované: 30.06.2007 10:39:01 | autor: amoniacik (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. hennnnnnnnnnnnaaaaaaaa
    No mám doma originál henu z tunisu ale neprišla som na to ako to zarobiť aby to nebolo ako blato. Zarába sa to nejak špeciálne alebo to má byť také husté a potom sa to len odlúpne a ostane tam len tá farba na pokožke? Mám aj rôzne krásne obrázky ktoré som kreslila len neviem ako to zarobiť a to mám ešte dva balíky heny.
    publikované: 23.07.2007 14:59:39 | autor: Ivanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Způsob použití henny
    1 cm krému z tuby vymáčkneme do misky a přidáme 3-5 kapek aktivátoru. Míchejte až do získání husté krémové konzistence. Poté odstavte na 1-2 minuty. Naneste na důkladně umytou a osušenou pokožky. Pokud se barva roztéká přidejte krém z tuby. Po nanesení nechejte pokožku v klidu 1-2 hodiny. Po tuto dobu se vyhýbejte kontaktu s vodou. Po celkovém zaschnutí opatrně důkladně umyjte vodou. Pro prodloužení trvanlivosti tetování pokožku důkladně promastěte krémem. POZOR! Před použitím proveďte test na citlivost. Naneste barvu na loket a nechte působit 10 minut a následně opláchněte. Pokud se v průběhu 12 hodin neobjeví žádné podráždění je možné přípravek použít.
    publikované: 02.08.2007 12:54:44 | autor: áča (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Způsob použití henny
    1 cm krému z tuby vymáčkneme do misky a přidáme 3-5 kapek aktivátoru. Míchejte až do získání husté krémové konzistence. Poté odstavte na 1-2 minuty. Naneste na důkladně umytou a osušenou pokožky. Pokud se barva roztéká přidejte krém z tuby. Po nanesení nechejte pokožku v klidu 1-2 hodiny. Po tuto dobu se vyhýbejte kontaktu s vodou. Po celkovém zaschnutí opatrně důkladně umyjte vodou. Pro prodloužení trvanlivosti tetování pokožku důkladně promastěte krémem. POZOR! Před použitím proveďte test na citlivost. Naneste barvu na loket a nechte působit 10 minut a následně opláchněte. Pokud se v průběhu 12 hodin neobjeví žádné podráždění je možné přípravek použít.
    publikované: 02.08.2007 12:55:04 | autor: áča (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. aktivator
    co je to ten aktivator?
    publikované: 05.09.2007 12:12:50 | autor: januska (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ?
    a to kde by sa dala kupit ta hena? lebo vsade ju maju len na vlasy :(
    publikované: 23.03.2008 13:36:44 | autor: wiera (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. to nie je parvda
    chcem poopravit jednu klamlivu informaciu, darovat krv po tetovani sa moze, ale aspon s rocnym odstupom po tetovani...
    publikované: 31.07.2008 14:23:34 | autor: amenic (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. zarobenie henny z prasku
    na letnej brigade som pracovala s henou, neviem aky typ to bol, ale asi to funguje pre vsetky rovnako pokial su v prasku.
    1. na tvrdu priesvitnu foliu (tvrdsi euroobal) si tenkou centrofixou obkreslis motiv- stacia vonkajsie obrysy.
    2. miesto kam chces tetovanie nakreslit ohol- chlpky mozy efekt pokazit. nanes vrstvu oldspice (vtedy to malo najvyhovujuce zlozenie-gel bez alkoholu) a otlac tam predkresleny vzor.
    3. prasok zmiesas s destilovanou vodou (musi ti zvniknut husty krem, tak aby sa dal roztierat- ako farba na vlasy, ale najlepsie je ked to robis po medsich mnozstvach, lebo priebezne schne)
    4. nanasaj sparatkom na hrubsie miesto vacsie mnozstvo a postupne ho roztieraj jemne podla predlohy.
    5. ak ide o velky ornament tak to co zacina schnut pretries vrstvou lekarskej vazeliny.
    6. cely ornament prekryjes vazelinou cca. 3 mm vrstvou a pol hodinu nechas v klude a mimo vody.
    7. potom to cele zotries a ostane krasny ornament

    - najdlhsie to vydrzi v miestach kde je koza priamo na kosti- clenok, lytko, zapestie, ruka, krk. tam to vydrzi aj 3 tyzdne. inde cca 2 tyzdne
    - je blbost si to robit tesne pred kupanim lebo to znizuje zivotnost ozdoby.

    ja som si hennu teraz doniesla z egypta, tak to urcitre vyskusam a napisem ako to dopadlo
    publikované: 01.07.2009 10:27:40 | autor: ena (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. henna
    ja som hennu mala na ruke a mohla som sa s nou normalne umyvat zalezi aku mas ja som mala prirodnu a ta vydrzy dlhsie nez mesiac cierna tak dlho nevidrzi
    publikované: 06.11.2009 20:40:55 | autor: 2307adka (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Henna
    Nádhera :) Hlavně ty chodidla. Ani jsem nevěděla, že se dá hennou tetovat vícebarevná tetování. Ale je to opravdu úžasné. Já jsem si o téhle krásné rostlině četla tady moc zajímavý článek https://radchenko.cz/co-je-henna/ Má to opravdu široké využití. I třeba k barvení vlasů a obočí.
    publikované: 12.05.2020 12:48:16 | autor: Daisy (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Tetování
    Já jsem měla tetování hennou jednou na dovolené na Djerbě. Bylo to moc krásné a povedené. Ale vydrželo jen něco kolem 10ti dní (asi i tou slanou vodou zmizelo dříve). No a když jsem se vrátila z dovolené, tak jsem si řekla, že bych chtěla něco na stálo. Tak jsem si nechala udělat tetování od známého, co testuje doma zapar korun. No co vám budu povídat, byla to má osudová chyba. A teď řeším https://www.premier-clinic.cz/zakroky/odstraneni-tetovani/ a snažím se na to hlavně našetřit. Protože s ošklivou zdegenerovanou růží na ruce už žít nechci. Stydím se za to.
    publikované: 04.05.2021 09:51:32 | autor: Sabi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014